BNA beste gebouw van 2021: Huis op ’t Raboes

Back to all blogs | Glazing Vision Europe | Nieuws

Huis op ’t Raboes is beste gebouw 2021. Dit project van Architect De Kort van Schaik is door de jury van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2021 uitgeroepen tot tot nummer 1 in de categorie Particuliere Woonbeleving.

BNA gebouw van het jaar 2021

Het juryrapport roemt de wijze waarop het huis deel uitmaakt van het landschap, als een betonnen zwerfkei in het glas. De jury: “Dit huis staat prachtig in het landschap, het ruimtelijk concept is ‘fantastisch uitgewerkt’, elke hoek verrast. De liefde voor het maken is voelbaar; daarbij hebben opdrachtgever – die het ontwerp met zijn eigen bedrijf bouwde – en architect nauw samengewerkt. Dit huis is een Gesamtkunstwerk dat tot het kleinste detail klopt.” Lees het volledige juryrapport voor meer woorden van de jury over Huis op ’t Raboes en de andere genomineerden en winnaars.

Frameloze lichtstraten

Daglicht naar binnen brengen, met grote minimalistische lichtstraten dat was een vereiste van de architect. Het horizontaal toepassen van grote glasoppervlakken vraagt veel van het ontwerp. Glazing Vision was de partij die tot uitvoering kon brengen wat de architect voor ogen had. Geen framewerk in zicht. Geïsoleerd glas met uitstekende isolatiewaarden. Het glas gaat naadloos op in het ontwerp van de architect. De drie grote multipart lichtstraten brengen het buitengevoel naar binnen.

Verder lezen en kijken?

In ons artikel over dit project lees je meer over waarom de eigenaren dit buitenverblijf in de jachthaven ‘t Raboes ‘Het mooiste plekje van Nederland’ vinden.

Op de site van BNN is meer te lezen over de prestigieuze prijs van het jaar. Huis op ’t Raboes is de onbetwiste nummer 1 in de categorie Particuliere Woonbeleving.

Op de site van architect Kort van Schaik lees je meer over de visie op het ontwerp.

Videoimpressie BNA Beste Gebouw ’21 – Huis op ’t Raboes

Samen met Bouwbedrijf Karbouw installeerde het team van Glazing Vision de grote lichtstraten.

Op onze Pinterest pagina verzamelen we inspirerend beeld van onze projecten.

Updates

Blogs & news

‘Design with daylight’ – Het Huis op ’t Raboes

Glazing Vision Europe | Inspiratie

‘Het mooiste plekje van Nederland’; dat is het buitenverblijf in de jachthaven ’t Raboes volgens de eigenaren. Aan het Eemmeer gelegen is het een plek midden in de natuur, ver van de drukte van de stad. De architect heeft de verbinding met buiten op verschillende manieren vorm gegeven. De...

Lees meer