Indrukwekkend modulair daklicht in nieuwe uitbouw kerk

Back to all blogs | Glazing Vision Europe | BinnenBuitenKijker

Adrian James Architects kregen opdracht om een uitbouw te ontwerpen voor de St Michaels and all angels kerk in noord Oxford. In deze uitbouw werd een groot frameloos modulair dakraam toegepast om de lobby een open loftachtig karakter te geven en daglicht toe te laten.

Monumentale status verenigen met nieuwe architectuur

Een aanbouw ontwerpen voor een monument is niet makkelijk. Het was een uitdaging om het karakter van de kerk te behouden en de nieuwe ruimte een aanvulling te laten zijn. Het ontwerp, met de prachtige lichtinval geeft een welkom gevoel en zorgt voor verbinding van de nieuwe lobby en de historische kerk.

Adrian James Architects had al ervaring met de producten van Glazing Vision bij grote particuliere projecten en paste het daklicht toe als eyecatcher. Designen met daglicht.

Maximaal gebruik maken van daglicht

De modulaire Flushglaze lichtstraat van 3922 bij 2566mm groot zorgt ervoor dat de nieuwe ruimte gastvrij en licht is. Daarnaast werden drie kleinere lichtstraten toegepast om ook daglicht te brengen in de keuken en de toiletgedeelten.

Het daklicht brengt duidelijk meerwaarde, ook vanuit architectonisch perspectief. De minimalistische uitstraling en de Sky Only View zorgen ervoor dat de lichtstraat naadloos in het ontwerp past.

 

De  aansluiting van het daklicht op de gevel was nog even een puzzel: een muurbevestiging kan niet halverwege een zijde ophouden. In samenwerking tussen de architect en Glazing Vision is gekozen voor de beste oplossing die paste bij de visie van de architect.

We zijn heel blij dat de nieuwe aanbouw met het daklicht zo positief ontvangen is, niet alleen door monumentenzorg en de ontwikkelaars, maar ook door de kerk zelf en de bezoekers.

Architect Joost Valk: “Daglichttoepassingen met een visie”

Glazing Vision Europe | Need to know

Ter ere van de lancering van de nieuwe website organiseerden we een winactie. Architect Joost Valk van Vital Places is de winnaar van de Moleskine Smartwriter en vertelt wat hij van Glazing Vision vindt.

Lees meer

Hoe een dakraam een zee van daglicht in de keuken brengt

Glazing Vision Europe | BinnenBuitenKijker

Hoe zorg je er met een dakraam voor dat een keukenaanbouw een lichte en ruimtelijke uitbreiding is van de leefruimte? In dit voorbeeld laten we zien hoe binnen en buiten verbonden is en hoe de lichtstraat voor een zee aan daglicht zorgt. Licht in de leefruimte Meer een leefruimte...

Lees meer