Historisch pand in Antwerpen: stadsvilla’s met dakterras

Back to all blogs | Glazing Vision Europe | Inspiratie
Dakluik op dakterras historisch pand in hartje Antwerpen

In dit artikel leest u hoe een elektrisch dakluik toegang geeft tot het prachtige dakterras in het centrum van Antwerpen.

Het is een droom: wonen in een prachtig historisch pand in het hartje van Antwerpen, en tegelijkertijd van de rust en ruimte kunnen genieten in een daktuin.  Dit project met de naam ‘Bolonia la Grassa’ is gelegen direct achter de Meir in de Lange Nieuwstraat. Het ligt in alle rust verscholen achter een tweetal trapgevels uit de 16e eeuw.

De geschiedenis van het pand gaat echter nog verder terug, toen Antwerpen in de 14e eeuw een handelsstad van formaat was. De exotische naam ‘Bolonia la Grassa’ kreeg het pand in 1568, naar de stad Bologna met zijn culinaire geneugten (la Grassa betekent ‘de vette’). Het werd tot de 17e eeuw bewoond door Spaanse en Italiaanse edellieden. Inmiddels is het gerenoveerd en zijn er stadsvilla’s en appartementen in gebouwd.

Luxe dakterras Antwerpen

Dakterras stadsvilla Antwerpen

Stadstuin in Antwerpen

Een aantal appartementen heeft ook een eigen stadstuin: een oase, terwijl je toch op een steenworp afstand van de drukte zit. Toegankelijk met een elektrisch dakluik, de Skydoor, die voor ieder terras op maat gemaakt is. Door de strakke belijning en de Sky Only View past het dakluik in de omgeving en draagt het bij aan de architectonische vormentaal. Daarbij brengt het dakluik ook nog eens een grote hoeveelheid daglicht en frisse lucht naar binnen, prettig voor een gezond leefklimaat.

Elektrisch dakluik Skydoor op dakterras Antwerpen

Binnenshuis genieten van de luxe en de historische uitstraling. Vanaf het terras in de avondzon een fijn drankje doen.

Skydoor dakluik dakterras Antwerpen

Luxe dakterras met Skydoor elektrisch dakluik Antwerpen

Bron foto’s

Updates

Blogs & news

BinnenBuiten-Kijker: elektrisch dakluik voor te gekke loft in Amsterdam

Glazing Vision Europe | Inspiratie

In dit artikel laten we zien hoe een elektrisch dakluik is toegepast in een oude school. Het brengt licht in de loft en maakt het dak toegankelijk. Herbestemming oude school Herbestemming in Amsterdam. Het oude schoolgebouw in de Blankenstraat in Amsterdam is omgetoverd tot prachtig ruime lofts. Waar vroeger...

Lees meer