Inspiratie: projecten van over de hele wereld

Back to all blogs | Glazing Vision Europe | Inspiratie
Dakterras Eerste Helmersstraat met skyhatch dakluik night

Inspiratie nodig? In dit artikel nemen we u mee langs verschillende mooie projecten van de afgelopen tijd. Van Amsterdam tot San Francisco, van Londen tot Parijs, over de hele wereld installeren we de Glazing Vision producten om wat meer daglicht in huis te brengen en het woongenot te vergroten. Kijkt u mee?

Sliding Box op een dakterras aan de Middenweg in Amsterdam

Het ruime dakterras is zo wel heel comfortabel te bereiken. Niks geen gammel dakluik met een uitschuiftrap, maar een royale vaste trap en een schuivende box, die heel veel licht in het vroeger donkere trappenhuis brengt en ook gebruikt kan worden als ventilatieraam.

Three Wall Box glazen daktoegang Amsterdam

Beloopbaar glas in een dakterras in Amsterdam

Wat een luxe: een enorm beloopbaar glas in een dakterras. Het zorgt voor een prettige reflectie van licht op het dak terwijl alle ruimte toegankelijk blijft. En daarbij brengt het heel veel licht in de ondergelegen verdieping. Dat is nog eens waardevermeerdering van een huis. Design dakterras door de Dakdokters.

 

Schuivend daklicht in The Cooperage in Londen

Renovatie van een voormalige fabriek. Een enorm maatwerk schuivend daklicht schuift van binnen uit naar beide zijden open, waardoor je binnen kunt eten alsof je buiten zit. De enorme hoogte wordt nog eens benadrukt door de groene muur en de hangende kandelaar.

Openschuivend dakraam

Groot openschuivend daklicht

Architect: Chris Dyson – Fotografie: Peter Landers

Standaardmaat dakluik in Parijs

Als je zulk mooi uitzicht op de Eiffeltoren hebt, wil je dat natuurlijk vanaf het dak kunnen bewonderen. Met deze Skyhatch, het handmatige dakluik van 900 x 1800mm, is deze toegang goed geregeld. Van binnen uit de Sky Only View. Van buiten zicht op het kenmerkende bouwwerk.

Elektrisch dakluik

Beloopbaar glas in een dakterras in San Francisco

Bij dit enorme dakterras met meerdere niveaus zijn er verschillende delen met beloopbaar glas toegepast, om daglicht in huis binnen te halen.

Beloopbaar glas dakterras

Frameloos daklicht

Uitvoerder: Jeff King and Company

Fotografie: Paul Dyer

Turells Skyspace als inspiratie voor daklicht in voormalige ‘barn’

The Church Hill Barn in Suffolk wil ruimte uitstralen. Space is the luxury. Met Turells Skyspace als inspiratie werd een enorm Flushglaze daklicht met de Sky Only View geïntegreerd in het dak.

Lichtstraat geïnspireerd op Turells Skyspace

Lichtstraat boerderij

Architect: David Nossiter

Fotografie: Steve Lancefield

Handmatig dakluik op terras in Amsterdam

En we zijn weer terug in Amsterdam, waar een handmatig dakluik van echt glas toegang geeft tot dit knusse dakterras met uitzicht over de hele stad.

Handmatig glazen dakluik

Updates

Blogs & news

7 Ideeën ter inspiratie: hoe pas je beloopbaar glas toe?

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Beloopbaar glas, hoe pas je dat toe? Van verschillende kleinere panelen in een dakterras, tot een volledig glazen plafond.

Lees meer

BinnenBuiten-Kijker: elektrisch dakluik voor te gekke loft in Amsterdam

Glazing Vision Europe | Inspiratie

In dit artikel laten we zien hoe een elektrisch dakluik is toegepast in een oude school. Het brengt licht in de loft en maakt het dak toegankelijk. Herbestemming oude school Herbestemming in Amsterdam. Het oude schoolgebouw in de Blankenstraat in Amsterdam is omgetoverd tot prachtig ruime lofts. Waar vroeger...

Lees meer

Glasspecificaties toegelicht: dubbel, triple en gelamineerd glas

Glazing Vision Europe | Uitleg

Als u een glazen dakluik of daklicht koopt, wilt u de hoogste kwaliteit glas. Natuurlijk met de beste isolatiewaarden zodat u voldoet aan de normen van uw project. In dit artikel leest u meer over het verschil tussen ons standaardglas, gelamineerd glas en beloopbaar glas. Standaard dubbel glas: gehard...

Lees meer