Inspiratie: dakterras met beloopbaar glas in Delft

Back to all blogs | Glazing Vision Europe | Inspiratie
Ontwerp Studio Bochanen dakterras met beloopbaar glas

‘Beloopbaar glas, dat is vast hartstikke duur?’
Tsja, om glas beloopbaar te maken moet het sterk zijn. Extra dik en gelamineerd. Dat maakt beloopbaar glas duurder dan glas uit een lichtstraat. Maar beloopbaar glas kan ook voordelig worden toegepast. In deze blogpost laten we zien hoe Studio Bochanen met behulp van zes stuks beloopbaar glas met een standaardmaat een prachtig terras ontwierp.

Een luxe dakterras met verschillende zones

Op het dak van een voormalige werkplaats in het centrum van Delft is een luxe dakterras gerealiseerd met verschillende zones of tuinkamers. Dankzij het beloopbaar glas komt er genoeg licht binnen in de voormalige werkplaats, die als multifunctionele leefruimte aan de woning wordt toegevoegd.

 

Ontwerp Studio Bochanen dakterras met voordelig beloopbaar glas

Minimal design en heldere structuur

Het terrasoppervlak van 130m2 is opgedeeld door middel van een heldere structuur en verschil in materiaalgebruik. Het minimal design van het beloopbaar glas zorgt ervoor dat de glazen elementen naadloos opgenomen zijn in het geheel. De vier zones geven het terras verschillende verblijfskwaliteiten: van loungen, tot dineren, tot tuinieren. Verlichting in de traptreden, de houten dekdelen en op de plantenbakken zorgen ervoor dat het terras ook ‘s avonds nog goed gebruikt kan worden.

 

Voordelig beloopbaar glas in dakterras Delft

Beloopbaar glas in dakterras Delft

Vlak in de vloer verwerkt

Of het nou in het houten terras of in het groene gedeelte is: het beloopbaar glas is vlak in de vloer verwerkt. Meer weten over hoe dit gaat?

Lees ons artikel hierover: “Beloopbaar glas vlak gelegd in de dakterrasvloer“.

Detail: Beloopbaar glas in dakterras Delft

 

Beloopbaar glas in dakterras Delft

Beloopbaar glas in dakterras Delft

Meer over dit project: Portfolio Studio Bochanen

 

Updates

Blogs & news

7 Ideeën ter inspiratie: hoe pas je beloopbaar glas toe?

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Beloopbaar glas, hoe pas je dat toe? Van verschillende kleinere panelen in een dakterras, tot een volledig glazen plafond.

Lees meer

Anti slip en beloopbaar glas

Glazing Vision Europe | Uitleg

Onbewerkt glas kan glad worden, zeker als het nat is. Op een particulier dakterras is dat niet altijd een probleem, omdat dit bij slecht weer niet zo veel gebruikt wordt. In publieke ruimtes is dit echter anders. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te zorgen voor glas dat sneller...

Lees meer

Beloopbaar glas tegen een muur of gevel

Glazing Vision Europe | Uitleg

Wij krijgen vaak de vraag hoe beloopbaar glas of een lichtstraat nu het beste geïntegreerd kan worden in het (dak)terras of tegen de gevel.

Lees meer

Beloopbaar glas vlak gelegd in de dakterrasvloer

Glazing Vision Europe | Uitleg

Beloopbaar glas wil je het liefst zo vlak mogelijk in de vloer verwerken. Maar hoe doe je dat, terwijl je de waterdichtheid ook in de gaten houdt? In dit artikel alle do’s and don’ts. Waterdicht installeren van beloopbaar glas Om beloopbaar glas waterdicht te installeren zijn er twee aspecten...

Lees meer