Inspiratie: Eiffelgebouw Maastricht krijgt lofts met dakterras

Back to all blogs | Glazing Vision Europe | Inspiratie

Lees in dit artikel over hoe de Freestanding Box wordt toegepast als toegang tot het dakterras.

Het Eiffelgebouw in Maastricht is het voormalige fabrieksgebouw voor sanitairfabrikant Sphinx. Dit industriële monument, gebouwd tussen 1928 en 1941, was de thuishaven voor de massaproductie van wasbakken en urinoirs. In die tijd ontworpen volgens de modernste constructietechnieken, met lange open gangen waar duizenden fabrieksarbeiders werkten.

 

Tweede leven voor Eiffelgebouw in Sphinxkwartier

Na een lange tijd van leegstand, wordt het markante gebouw nu in ere hersteld en geeft het plaats aan zowel het Student Hotel met Skybar, als aan moderne lofts met dakterras.

Architect Braaksma & Roos over het project

“Onze uitdaging lag in het vinden van een optimale aanpak waarbij zowel de gevels als de ruimtelijke kwaliteit en de gebruikssporen in het interieur zoveel mogelijk gekoesterd zouden worden. Het Eiffelgebouw moest z’n rauwe eigenheid behouden en tegelijkertijd ruimte bieden voor creatief nieuw gebruik. Om het Eiffelgebouw een duurzame toekomst te geven moest de vervallen gevel van het tochtige fabrieksgebouw bijvoorbeeld grondig worden gerestaureerd en geïsoleerd.”

Industriële lofts met dakterras

In het Rijksmonument de Eiffel zijn op de 6e en 7e verdieping van de zijkanten (Noord- en Zuidzijde) 16 lofts gerealiseerd met een oppervlakte tussen de 106 en 157 m2. Bij alle lofts hoort een dakterras dat toegankelijk is met een Freestanding Box. Deze zorgt niet alleen voor veel extra licht in de ruimtelijke lofts, maar geven ook een zeer comfortabele toegang tot het dakterras. Om de bewoners een zo groot mogelijke vrijheid te geven bij het inrichten van de lofts, worden de lofts in casco staat opgeleverd.

Freestanding Box in Loft Eiffelgebouw

Dakterrastoegang met Freestanding Box

De verschillende lofts hebben een eigen toegang tot het dakterras met de Freestanding Sliding Box. Deze schuivende box van glas is 2200mm x 21900mm groot en geeft zo een royale toegang tot het dakterras met fenomenaal uitzicht.

Freestanding Box in Loft Eiffelgebouw

Engberts Elektrotechniek ondersteunde bij de installatie en zorgde voor de aansluiting met de domotica.

Meer zien? Bekijk onderstaande video.

Freestanding Box in Loft Eiffelgebouw

Architect: Braaksma & Roos

Projectfotografie: Jonathan Vos

Aannemer: BAM Bouw & Techniek

 

Updates

Blogs & news

Inspiratie: Sliding Box aan de Poolse riviera

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Sopot is een luxe Poolse badplaats aan de Baltische Zee, met de langste houten wandelpier van Europa. De luxe appartementen met een prachtig dakterras liggen op een steenworp afstand van het strand en deze pier van een halve kilometer lang. Het dakterras is in stijl bereikbaar met een Sliding...

Lees meer

Duin Huis op Martha’s Vineyard, met een Sliding box als dakterrastoegang

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Hutker Architects ontwierpen het Duin Huis op het prachtige eiland Martha’s Vineyard in Massachusetts. Het eiland is populair als zomerverblijf voor de happy few en voor rustzoekers. Het huis gaat met de uitstraling van aangespoeld hout op in de omgeving. De belijning van het dakterras volgen de lijnen van...

Lees meer