Rond daklicht op clubgebouw Feyenoord

Back to all blogs | Glazing Vision Europe | Inspiratie
Rond daklicht clubgebouw Feyenoord

Een rond daklicht met een diameter van 2300 mm maakt onderdeel uit van de energieneutrale nieuwbouw. Moederscheim Moonen architects ontwiep een multifunctioneel clubgebouw voor de jeugopleiding van Feyenoord. Het nieuwe gebouw staat op de plek van het voormalig Clara Ziekenhuis op Sportcampus Varkensoord.

 

 

Het kenmerkende goudkleurige dak is een verwijzing naar het goud in het logo van de voetbalclub. Het gebouw is 90% energiezuiniger dan geëist vanuit het Bouwbesluit. De grote hoeveelheid daglicht die binnenkomt via het ronde geïsoleerde dakraam zal daar zeker aan bijdragen.

 

 

 

Copyright foto MoederscheimMoonen Architects

MoederscheimMoonen Architects heeft in opdracht van Feyenoord het ontwerp voor het gebouw ontwikkeld voor beide gebruikers waar topsport, recreatie en sportbeleving samenkomen.

Copyright foto MoederscheimMoonen Architects

Meer over dit project op de site van MoederscheimMoonen Architects.

Updates

Blogs & news

Glasspecificaties toegelicht: dubbel, triple en gelamineerd glas

Glazing Vision Europe | Uitleg

Als u een glazen dakluik of daklicht koopt, wilt u de hoogste kwaliteit glas. Natuurlijk met de beste isolatiewaarden zodat u voldoet aan de normen van uw project. In dit artikel leest u meer over het verschil tussen ons standaardglas, gelamineerd glas en beloopbaar glas. Standaard dubbel glas: gehard...

Lees meer

Hoe een dakraam een zee van daglicht in de keuken brengt

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Hoe zorg je er met een dakraam voor dat een keukenaanbouw een lichte en ruimtelijke uitbreiding is van de leefruimte? In dit voorbeeld laten we zien hoe binnen en buiten verbonden is en hoe de lichtstraat voor een zee aan daglicht zorgt.

Lees meer

Inspiratie: projecten van over de hele wereld

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Inspiratie nodig? In dit artikel nemen we u mee langs verschillende mooie projecten van de afgelopen tijd.

Lees meer