Inspiratie: Ultieme toegang tot het dak

Back to all blogs | Glazing Vision Europe | Inspiratie
3 Wall Box daktoegang

Wonen in het hartje van Den Haag en buiten alle gevoel van rust en ruimte. Een groot dakterras met uniek uitzicht op het groen in de buurt. De 3 Wall Sliding box is de ultieme toegang: eenvoudige uitstap naar het dakterras en een zee van licht in huis.

Dakterras stadshart Den Haag - ultieme daktoegang

De sliding box schuift met een druk op de knop open. In tegenstelling tot een scharnierend dakluik is er hierbij standaard extra hoofdruimte door de hoogte. Door de glazen panelen aan de boven- en de voorzijde is de lichtinval in huis subliem. Een dakkapel, maar dan elektrisch te openen. De hoogte van de box kan ook op maat bepaald worden en is in dit project mooi uitgelijnd met de andere dakkapel.

Three Wall Sliding Box ultieme toegang dakterras

Natuurlijk daglicht voor een fijne leefomgeving

Dat natuurlijk daglicht een belangrijke rol speelt is te zien aan de andere oplossingen van de architecten. Puien zijn verwisseld voor plafondhoge ramen die het daglicht diep het pand in brengen. Op de foto’s hieronder is goed te zien wat voor fijne sfeer het daglicht geeft in huis. Ook is er een mooie balans in het minimalistische design en de antieke meubels en kunstwerken.

Natuurlijk daglicht in huis in stadshart Den Haag

Architecten brengen daglicht in huis

Natuurlijk daglicht en uitzicht op groen

Zonwering voor warme dagen

De speciaal op maat gemaakte zonwering is elektrisch bediend. Het licht wordt mooi gefilterd op warme dagen. De trap sluit mooi aan bij het minimale design van de sliding box.

Het glas van de Sliding Box heeft zelf ook al zeer goede warmtewerende prestaties, door de argongevulde spouw en het glastype. De zonwering zorgt voor extra warmtewering. Daarnaast kan er zelfs ‘black out’ doek gebruikt worden om bijvoorbeeld een slaapkamer echt te kunnen verduisteren.

Zonwering Sliding Box

Three Wall Box - schuivend daklicht als ultieme toegang tot het dakterras

Ervaren hoe het voelt om dit mooie terras op te stappen? Bekijk de video:


Copyright foto’s (behalve de laatste en de video): Jurrit van der Waal, The Art of Living magazine

Aannemer: Kneppers Bouw

Architect: Bouwheren

Updates

Blogs & news

Dakluiken vergeleken: de mogelijkheden voor dakterras en daktuin

Glazing Vision Europe | Uitleg

Als u voor de keuze staat wat voor dakluik het beste past bij uw wensen, zijn er twee mogelijkheden: Een scharnierend dakluik: handmatig dakluik (Skyhatch Manual) of een elektrisch dakluik (de Skydoor ). Een schuivend dakluik: Sliding box, Sliding over Roof, Sliding over Fixed. Het verschil tussen een schuivend dakluik...

Lees meer

De Sliding Box, voor als een dakhuisje niet mag

Glazing Vision Europe | Inspiratie, Uitleg

Wat is er nu fijner dan een dakterras als je in de stad woont? En dan het liefst een terras met comfortabele toegang, waardoor je makkelijk naar buiten kunt en kunt genieten van de extra leefruimte. De regels voor vergunningen zijn echter steeds strenger. Hier lees je wat een...

Lees meer

Duin Huis op Martha’s Vineyard, met een Sliding box als dakterrastoegang

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Hutker Architects ontwierpen het Duin Huis op het prachtige eiland Martha’s Vineyard in Massachusetts.

Lees meer