De Sliding Box, voor als een dakhuisje niet mag

Back to all blogs | Glazing Vision Europe | Inspiratie, Uitleg
Sliding Box is doorbraak als dakhuis niet mag

Wat is er nu fijner dan een dakterras als je in de stad woont? En dan het liefst een terras met comfortabele toegang, waardoor je makkelijk naar buiten kunt en kunt genieten van de extra leefruimte. De regels voor vergunningen zijn echter steeds strenger. Hier lees je wat een alternatief kan zijn als een dakhuis niet mag.

Wat is een dakhuis en waarom mag dit niet?

Een dakhuis is een fijn alternatief voor een dakluik: je kunt makkelijk de trap op en er is nog ruimte om kussens op te bergen. Met een maximaal oppervlak van 2 bij 3 meter is hier genoeg plek voor. Het lijkt ideaal, maar in de meeste stadsdelen mag het niet meer omdat een dakhuis te hoog is. Waar vroeger maximaal 2,5 meter was toegestaan, mag dit niet meer.

Dakhuis als toegang tot het dakterras

Wat zijn de nieuwe regels?

De regels voor dakterras en opbouw zijn niet voor iedere stad en ieder stadsdeel gelijk.
Allereerst moet het dakterras een afstand hebben van 1,20m vanaf de dakrand. Zo is er geen storend hekwerk zichtbaar. Daarnaast is de maximale hoogte van een dakopbouw 1,20 meter. Dit wordt gemeten vanaf de vloer van het dakterras. Omdat bij veel huizen een extra dragende constructie nodig is om het terras te ondersteunen, is er nog maximaal 30 centimeter hoogte mogelijk voor deze constructie. Die 30 centimeter bestaat dan uit een balkenlaag met de dakterrasvloer.
Het maximale oppervlak is 2 bij 3 meter, anders zou het gezien worden als opbouw voor een nieuwe verdieping.

Regels toegang dakterras

Wat nu? De Sliding Box als alternatief

Glazing Vision biedt de unieke Sliding Box aan: de optimale toegang tot het dakterras: groter dan een dakluik en lager dan een dakhuis. Het is een doorbraak in het dakterrasleven en zowel vrijstaand volledig van glas als tussen 3 muren te leveren. Meer over de verschillende types sliding box.

  • Op maat te maken tot maximaal 6m2 (en zelfs maximaal 8,4m2 voor de Freestanding Box)
  • Hoogte zelf te bepalen: 1200mm boven de terrasvloer is geen probleem
  • Luxe uitstraling zorgt voor waardevermeerdering
  • Elektrisch te openen, ook als ventilatie te gebruiken

Inspiratie: bekijk onze projecten

Deze 3 Wall Box levert enorme meerwaarde aan de woning op de Middenweg in Amsterdam. Een comfortabele toegang binnen de vergunningsvoorwaarden naar een heel ruim dakterras. Elke meter extra woongenot telt.

Box op dakterras Middenweg

Ook in Londen wordt de 3 Wall Box veel toegepast. De glazen hekken zorgen voor extra transparantie en de strook groen zorgt voor het extra vasthouden van regenwater, meer biodiversiteit in de stad, luchtzuivering en het belangrijkste: het staat ook erg mooi.

3Wall box in Londen

Eens zien hoe zo’n installatie in zijn werk gaat? Klik op onderstaande foto en bekijk de video met prachtige dronebeelden gemaakt door onze partner Dakterras.nl. Er is te zien hoe het Glazing Vision installatieteam deze box installeert op een van de hoogste dakterrassen van Amsterdam.

Freestanding Box Amsterdam State

We installeren de Sliding Boxen niet alleen in grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook op de prachtigste plekken door heel Europa. Zoals hieronder bijvoorbeeld op Mallorca. Wat een droomuitzicht.

Installatie dakterrastoegang in Mallorca

De Sliding Box zorgt niet alleen voor een comfortabele uitstap, maar brengt ook veel daklicht in het appartement.

Box in Mallorca als toegang tot luxe dakterras

Nog een voorbeeld van een 3 Wall Box. Vaak zijn de twee zijmuurtjes eenvoudig zelf toe te voegen en zorgt dit zelfs voor extra beschutting.

Sliding box als toegang tot dakterras

In een van de drukste winkelstraten in Gent, hebben appartementen een fijne toegang tot het dakterras gekregen.

Freestanding Box Leiekouter Gent

Polen heeft zijn eigen Riviera, dit prachtige dakterras geeft uitzicht op het water. Lees meer over dit project in het uitgebreide blog over de sliding box op dit luxe terras.

Je zou er maar wonen, uitzicht op het Rijksmuseum. Deze Freestanding Box geeft toegang aan een ruim dakterras in het hartje van Amsterdam.

Freestanding Box Hartje Amsterdam

De zeven penthouses van het spraakmakende pand ‘The Music Box’ in Union Street in Londen hebben een dakterras dat toegankelijk is met een Freestanding box.

Nog meer weten over de mogelijkheden van de de sliding box? Bekijk de uitgebreide video.

 

 

Updates

Blogs & news

Dakluiken vergeleken: de mogelijkheden voor dakterras en daktuin

Glazing Vision Europe | Uitleg

Als u voor de keuze staat wat voor dakluik het beste past bij uw wensen, zijn er twee mogelijkheden: Een scharnierend dakluik: handmatig dakluik (Skyhatch Manual) of een elektrisch dakluik (de Skydoor ). Een schuivend dakluik: Sliding box, Sliding over Roof, Sliding over Fixed. Het verschil tussen een schuivend dakluik...

Lees meer

Duin Huis op Martha’s Vineyard, met een Sliding box als dakterrastoegang

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Hutker Architects ontwierpen het Duin Huis op het prachtige eiland Martha’s Vineyard in Massachusetts.

Lees meer

Inspiratie: Eiffelgebouw Maastricht krijgt lofts met dakterras

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Lees in dit artikel over hoe de Freestanding Box wordt toegepast als toegang tot het dakterras.

Lees meer