Inspiratie: luxe daktoegang met de Three Wall Box

Het dak heeft in de moderne stadsarchitectuur een spectaculaire transformatie ondergaan. Ooit een ongebruikte ruimte, nu een begeerde plek die veel waarde toevoegt: het dakterras. Door het dak toegankelijk te maken creëer je niet alleen een privéparadijs, maar draag je ook bij aan een duurzamere stedelijke omgeving. Met een goed ontworpen daktoegang zorg je voor mogelijkheden om groene technologieën te integreren. Denk aan daktuinen, groendaken, zonne-energie-installaties en regenwateropvangsystemen. Met dit artikel vertellen we je graag meer over de Three Wall Box daktoegang.

Wat is een Three Wall Box?

Een Three Wall Box is een openschuivende daktoegang die genoeg hoogte geeft om comfortabel de trap op te lopen. De naam zegt het al, deze glazen daktoegang wordt tussen drie steunmuren geplaatst. De glazen toegang bestaat uit twee delen, één deel schuift elektrisch over een vast deel. Zo ontstaat een opening van ongeveer 50%, terwijl er ook veel extra daglicht het huis binnenkomt.

Inspiratie dakterras toegang met Three Wall Box

In vergelijking met de Freestanding Box is deze oplossing goedkoper, omdat er minder glas nodig is. Zie hieronder het verschil tussen de Three Wall Box waarbij de boven- en voorzijde van glas is en de volledig glazen Freestanding Box.

Wat zijn de voordelen van een schuivende box in plaats van een scharnierend dakluik?

In het kort biedt een schuivende box twee voordelen: het formaat en het comfort van de toegang.

 • Formaat
  Een scharnierend elektrisch dakluik is geschikt voor een opening tot maximaal 900 x 3400mm, of 1450 x 1450mm als vierkante variant. Dit komt omdat de krachten anders verdeeld zijn. Een schuivende box kan een stuk groter zijn, tot wel 6m2 voor de Three Wall Box.
 • Comfort
  Doordat een box de hoogte in gaat, heb je op de trap meer hoofdruimte. Dit zorgt voor meer comfort. En doordat de hoogte variabel is, kun je binnen de maximale hoogte blijven die nodig is voor sommige vergunningen.

Nog meer voordelen?

 • Veel daglicht in huis voor een prettig binnenklimaat.
 • Eenvoudige elektrische bediening: met één druk op de knop opent de box.
 • De box is volledig geïsoleerd en waterdicht.
 • Ook te gebruiken voor ventilatie door de box op een klein kiertje te zetten.
 • Unieke glas-op-glasverbindingen.

Hoe groot kan een Three Wall Box zijn?

Het is goed om te weten dat de Three Wall Box altijd op maat gemaakt wordt. Er zijn dus geen standaardmaten die we uit voorraad kunnen leveren.

De afmetingen zijn maximaal 6 vierkante meter gemeten tussen de muren en vanaf buitenzijde opstand.

 • Breedte: 1100mm – 2400mm
 • Lengte: 1700mm – 4200mm.
 • Binnenhoogte: 400mm tot 15000mm.
  Deze wordt gemeten vanaf de opstap van de box tot aan de binnenzijde bij het hoogste punt. Dit is de aansluiting tegen de muur. De hoogte van de box van buitenaf gemeten is 260mm hoger. Dat komt omdat het glaspakket met het profiel voor de bevestiging 260mm hoog is.

Mogelijke maatvoering voor de Three Wall Box daktoegang

 

Heb je een grotere box nodig, of moet de overspanning groter zijn dan 2400mm? Dan is de Freestanding Box een optie. Bekijk een artikel waarin alle verschillen op een rij staan.

Het is ook mogelijk om een Three Wall Box te combineren met bijvoorbeeld een vaste lichtstraat of een Eaves lichtstraat om een groter glasoppervlak te krijgen.

Hoeveel kost een Three Wall Box?

Omdat we de boxen op maat maken, zijn er geen vaste prijslijsten. De prijs van een Three Wall Box is afhankelijk van de gewenste afmetingen. Ter indicatie ligt deze ongeveer tussen de € 28.000 en de € 32.000 exclusief BTW/bezorgkosten. We maken graag een prijsopgave op maat, neem gerust contact op met info@glazingvision.eu.

Ben je op zoek naar een voordeligere oplossing voor daktoegang? Dan is het beter te kijken naar onze dakluiken in standaardmaten die uit voorraad leverbaar zijn, al vanaf € 3.750,- exclusief BTW. Kijk hiervoor in onze webshop.

Voorbeeldprojecten ter inspiratie

Om een indruk te krijgen van alle mogelijkheden van de Three Wall Box volgen hieronder verschillende voorbeeldprojecten.

De box als scheidingswand voor privacy

Bij deze Three Wall Box in Polen zorgt de plaatsing in het midden van het grote dakterras ervoor dat er verschillende zones ontstaan en er meer privacy is.

Sliding Box Australië

Door de box aan de zijkant van het dakterras te plaatsen is de ruimte optimaal benut. Door het glas is er veel extra daglicht in de woning.

3 Wall Box Australia

 

Toegang tot een woonboot

De Three Wall Box kan ook toegepast worden in woonboten of arken. Zo slaan we twee vliegen in één klap: er komt heel veel daglicht binnen en er is een comfortabele toegang mogelijk.

Three Wall Box als toegang tot woonark/ woonboot

 

Three Wall Box op een woonboot

Nog meer daglicht: combinatie van een Three Wall Box en een Eaves lichtstraat

Om nog meer licht in huis te hebben dan het maximale oppervlak van 6 vierkante meter is het mogelijk om de Three Wall Box te combineren met een vaste Eaves lichtstraat.

Combinatie Three Wall Box en Eaves voor meer daglicht

 

Lagere Three Wall Box

Soms is een beperkte hoogte noodzakelijk, bijvoorbeeld vanwege een vergunning. Dat is geen enkel probleem. De hoogte van de Three Wall Box is namelijk variabel. De binnenhoogte kan tussen de 300 en de 1500mm zijn. Dit is een van de redenen waarom de Three Wall Box regelmatig in plaats van een dakhuis wordt toegepast op dakterrassen. Lees er alles over in ons artikel ‘De Sliding Box, voor als een dakhuis niet mag‘.

Variabele hoogte Three Wall Box

 

Three Wall Box met zonwerend glas in Mallorca

In dit vakantiehuis met prachtig uitzicht op Mallorca is het dakterras toegankelijk gemaakt met een Three Wall Box. De twee extra steunmuren zorgen tevens voor een mooie afscheiding van de buitendouche en zijn in stijl gestuct. Er is zonwerend glas gebruikt. Het standaard glas heeft door een speciale coating al een goede thermische prestatie: dit houdt de warmte in de zomer buiten en bij koudere periodes de warmte binnen. Door zonwerend glas toe te passen verbetert dit nog verder.

Installatie Three Wall Box met zonwerend glas in Mallorca - collage

Veel extra daglicht in een houten trappenhuis

De openschuivende box dakterrastoegang maakt dit prachtige houten maatwerk trappenhuis af.

Three Wall Box maatwerk trappenhuis

Updates

Blogs & news

De Sliding Box, voor als een dakhuisje niet mag

Glazing Vision Europe | Inspiratie, Uitleg

Wat is er nu fijner dan een dakterras als je in de stad woont? En dan het liefst een terras met comfortabele toegang, waardoor je makkelijk naar buiten kunt en kunt genieten van de extra leefruimte. De regels voor vergunningen zijn echter steeds strenger. Hier lees je wat een...

Lees meer

Duin Huis op Martha’s Vineyard, met een Sliding box als dakterrastoegang

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Hutker Architects ontwierpen het Duin Huis op het prachtige eiland Martha’s Vineyard in Massachusetts.

Lees meer

Inspiratie: Sliding Box aan de Poolse riviera

Glazing Vision Europe | Inspiratie

Het dakterras van dit luxe appartement aan de Poolse kustplaats Sopot is in stijl bereikbaar met een Sliding Box.

Lees meer

Sliding Box: dakterras toegang vergeleken

Glazing Vision Europe | Nieuws, Uitleg

Met de Sliding Box biedt Glazing Vision de meest luxe en comfortabele toegang tot uw dakterras. Maar wat maakt een Sliding Box nou anders dan een dakluik en wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel zetten we alles op een rij en geven we veel inspiratie van verschillende toepassingen...

Lees meer